De Weinschenker
Pinhao Entreposto de Gaia Kopke Douro Portugal

Kopke Port

De Port's van Kopke
Alle Port's van Kopke en beschrijving van de port in deze lijst:
Wat is Port?
Leverings- en betalingsvoorwaarden


Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.
Quinta São Luiz Douro Portugal

De Kopke Port kelders bevinden zich in de "Entreposto de Gaia", waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten.
De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port.

De Quinta São Luiz ligt op de linkeroever van de Douro tussen Regua en Pinhão. Dit domein, dat gerekend kan worden tot één van de schatten van de Dourostreek, is de bakermat van een beroemd gamma van Kopke Ports. Voor de aanplant van druivenstokken in de Quinta São Luiz worden de meest moderne technieken gebruikt. De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz.
In September vindt elk jaar het eeuwenoude ritueel van de oogst plaats. Met deze traditie hoog in het vaandel wordt gebruik gemaakt van uiterst moderne technieken en productie methodes. Dit in combinatie met het klimaat in de regio maken Kopke Port een uniek product.

De Port's van Kopke.

01 Fine Ruby Port no. 59 Kopke € 9,70
Kopke Douro Portugal

kopke fine ruby port is een jonge, heerlijk sappige en intens fruitige port, gemaakt van diverse druivenrassen en samengesteld uit meerdere oogstjaren, beperkte houtlagering, zeer geschikt als aperitief of bij een lekker stukje kaas.
02 Fine White Port no. 99 Kopke € 9,70
Kopke Douro Portugal

kopke selected white port is een zeer plezierige witte port, gemaakt van diverse druivenrassen, de smaak is elegant zoet en heeft ook een fijndroge toets, gekoeld geserveerd, zeer geschikt als aperitief of bij smaakvolle hapjes..
03 Fine Tawny Port no. 18 € 9,70
Kopke Douro Portugal

tawny port kopke is een gerijpte zachtzoete rode port, gemaakt van diverse druivenrassen en samengesteld uit meerdere oogstjaren, geur en smaak zijn verfijnd en bezitten tonen van onder meer gedroogd fruit.
Dry White 'Apéritivo' Kopke Port 04 Dry White 'Apéritivo' Kopke Port € 10,40
Kopke Douro Portugal

05 Seco Branco Port Kopke € 10,20
Kopke Douro Portugal

een heerlijke droge versie van de kopke witte port.
Lagrima White Very Special Port Kopke 06 Lagrima White Very Special Port Kopke € 10,40
Kopke Douro Portugal

goudkleurig witte port, rijpt 4-6 jaar op eiken vaten, vormt ‘tranen’ in het glas (lágrima’s), in de geur bloemen en honing, in de smaak zoet gedroogd fruit, zachte en zoete afdronk
Ruby Gold Kopke Port 07 Ruby Gold Kopke Port € 11,15
Kopke Douro Portugal

stevige, rijke ruby port, speciale 'gold' blend, gebotteld op matte kopke fles.
White Gold Kopke Port 08 White Gold Kopke € 11,15
Kopke Douro Portugal

Tawny Gold Kopke Port 09 Tawny Gold Kopke € 11,15
Kopke Douro Portugal

Fine Tawny Quinta Mesquita Port Kopke 10 Fine Tawny Quinta Mesquita Port Kopke € 11,15
Kopke Douro Portugal

een 'single quinta' tawny port met een houtrijping van tenminste 5 jaar, heerlijk zacht, rijp en rijk van smaak.
11 Fine Ruby Quinta Lobata Port Kopke € 11,15
Kopke Douro Portugal

een zogenaamde 'single quinta' ruby port, stevig, vlezig, krachtig en mooi zoet.
Ruby Reserve Kopke 12 Ruby Reserve Kopke € 11,85
Kopke Douro Portugal

stevige, krachtige ruby port, speciale blend, rijpt op kleine vaatjes, in de winterperiode ook verkrijgbaar als kopke 'christmas' reserve ruby port.
Dry White Reserve Port Kopke 8 Years 13 Dry White Reserve Port Kopke 8 Years € 11,95
Kopke Douro Portugal

droger dan de gemiddelde witte port, 8 jaar houtrijping, handbeschilderde fles.
14 10 Years Old Kopke Port €
Kopke Douro Portugal

tawny, minstens 10 jaar gerijpt in houten vaten, hand painted tawny port.
Tawny Quinta São Luiz Over 25 Years Old Port Kopke 15 Tawny Quinta São Luiz Over 25 Years Old Port Kopke € 37,60
Kopke Douro Portugal

Dry White Quinta São Luiz Over 20 Years Delicate Port Kopke 16 Dry White Quinta São Luiz Over 20 Years Delicate Port Kopke € 48,80
Kopke Douro Portugal

Late Bottled Vintage Port Kopke 17 '03'05 Late Bottled Vintage Port Kopke € 13,80
Kopke Douro Portugal

18 '75 Colheita Port goud € 89,25
Kopke Douro Portugal

tawny, geoogst in 1975 en gebotteld in 2008
tawny van één enkel oogstjaar, superieure kwaliteit, rijpt lang op vat, minimaal 7 jaar, van zijn prille jeugd tot aan het moment van bottelen, tijdens het rijpen op hout ondergaan de jonge fruitige en frisse aroma's veranderingen door het oxidatieproces en wordt er plaats gemaakt voor een bouquet van gedroogde vruchten, hout en specerijen, bij het ouder worden verbeterd de soepelheid en de balans, het bouquet wordt steeds complexer en de kleur verandert in een gouden tint, evenals het oogstjaar vermeldt het (rug)etiket ook het jaartal van botteling.
19 Colheita Port Kopke
Kopke Douro Portugal

1935, 1937 en 1938, 1940 en 1941, 1944, 1947, 1950 tot 1953,
>1957, 1960 en 1961, 1964, 1966 en 1967, 1974 tot 1976,
1978 tot 1984, 1987 tot 1992,1994 tot 2001 (prijzen op aanvraag).
20 Vintage Port Kopke
Kopke Douro Portugal

uit de jaren 2006 tot 1991, 1989, 1987, 1985, 1983, 1982,
1980 tot 1978, 1974 en 1960 (prijzen op aanvraag).

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Wij leveren bij voorkeur met 24 flessen (ook gesorteerd) met bijzondere aanbiedingen.
De in deze site aangegeven prijzen zijn excl. btw en transport.
Informatie bij De Weinschenker betreffende leverbare oogstjaren en prijzen per mail De Weinschenker, maar nog steeds het snelste via telefoon 0499 477575.
Alleen na schriftelijke bevestigingen zijn prijzen, oogstjaren en andere gegevens bindend.
Betaling bij de aflevering of vooruitbetaling.
De Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden.

Wat is Port?

Ruby Port:   Een port met flesrijping waarbij de wijnmaker probeert de verandering van de diepe rode kleur (robijnrood) tegen te gaan en daarbij de fruitigheid en de kracht van de jonge wijn tracht te behouden. Ruby-style wijnen zult u in de volgende categorieën aantreffen: Ruby, Reserve, Late Bottled Vintage (L.B.V.) en Vintage. De beste categorieën wijnen, en met name de Vintage, gevolgd door de L.B.V. lenen zich uitstekend om te bewaren omdat zij goed rijpen op fles.

Tawny Port:  Deze port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die gedurende uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houten vaten. De kleur van de wijn verandert naar gelang de leeftijd in een taankleur, een medium taankleur of een lichte taankleur en er ontwikkelt zich een bouquet van gedroogde vruchten en hout; hoe ouderde wijn, hoe sterker de aroma's worden. De huidige categorieën van dit type zijn: Tawny, Reserve Tawny, Twany met leeftijdsaanduiding ( 10, 20, 30 en 40 jaar) en Colheita. Deze wijnen zijn een blend uit verschillende jaren, de Colheita's daarentegen worden geblend met wijnen uit één enkel jaar. Alle voornoemde wijnen gelijk na botteling gedronken worden.

White Port:  Witte port gemaakt van witte druiven. Droog, halfdroog of zoet van smaak. Tevens verkrijgbaar als Reserve Dry met een houtrijping van acht jaar. De topper: Quinta Sao Luiz; een droge witte port met minimaal 20 jaar houtrijping.

Reserve Tawny Port:  Bepaalde tawny's dragen een leeftijdsaanduiding: 8 years, 10 years, 20 years, 30 years , of over 40 years old . Zij zijn samengesteld uit wijnen van diverse oogstjaren waarvan de gemiddelde leeftijd op het etiket is aangegeven.

Reserve Ruby Port:  Een Ruby Port met tenminste 5 jaar houtrijping, samengesteld uit de mooiste wijnen van verschillende jaren. Voorheen droeg deze port de naam Vintage Character Port. Maar deze naam is per januari 2006 verboden.

Quinta Port:  Kopke produceert een aantal soorten port die afkomstig zijn van één enkele wijngaard (Quinta) Dit zijn o.a. de Quinta Mesquita Fine Tawny, Quinta Lobata Fine Ruby en de Quinta São Luiz 25 years Old Twany en White Delicate Dry Port.

Colheita Port:  Tawny van één enkel oogstjaar van superieure kwaliteit. Rijpt lang op vat, minimaal 7 jaar, van zijn prille jeugd tot aan het moment van bottelen. Tijdens het rijpen op hout ondergaan de jonge fruitige en frisse aroma's veranderingen door het oxidatieproces en wordt er plaats gemaakt voor een bouquet van gedroogde vruchten, hout en specerijen. Bij het ouder worden verbeterd de soepelheid en de balans. Het bouquet wordt steeds complexer en de kleur verandert in een gouden tint. Evenals het oogstjaar vermeldt het (rug)etiket ook het jaartal van botteling.

Late Bottled Vintage Port - L.B.V.:  Late Bottled Vintage is een wijn met een oogstjaar van zeer hoge kwaliteit, die praktisch ieder jaar wordt gemaakt. De wijn wordt vier tot zes jaar in vaten gerijpt voordat hij wordt gebotteld. De L.B.V. is een wijn van grote finesse, vol van smaak, soepel en met een fruitig aroma. Door de houtrijping is deze port eerder op dronk als een Vintage Port.

Vintage Port:  Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Toch wordt deze port al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam nog tientallen jaren op fles. Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine; het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Tijdens de rijping in de fles vormt zich een zware droesem (depot). Daarom moet een vintage worden gedecanteerd. Het besluit om een port tot vintage te 'verklaren' ligt bij het port huis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut.

Alle Port's van Kopke en beschrijving van de port in deze lijst:


Colheita Port Kopke Douro Portuga
Colheita Port
Dry White 'Apéritivo' Kopke Port Douro Portugal
Dry White Quinta São Luiz Over 20 Years Delicate Port Kopke Douro Portugal
Dry White Reserve Port Kopke 8 Years Douro Portugal
Fine Ruby Port no. 59 Kopke Douro Portugal
Fine Ruby Quinta Lobata Port Kopke Douro Portugal
Fine Tawny Port no. 18 Kopke Douro Portugal
Fine Tawny Quinta Mesquita Port Kopke Douro Portugal
Fine White Port no. 99 Kopke Douro Portugal
Lagrima White Very Special Port Kopke Douro Portugal
Late Bottled Vintage Port - L.B.V.
Late Bottled Vintage Port Kopke Douro Portugal
Quinta Port
Reserve Ruby Port
Reserve Tawny Port
Ruby Gold Kopke Port Douro Portugal
Ruby Port
Ruby Reserve Kopke Douro Portugal
Seco Branco Port Kopke Douro Portugal
Tawny Gold Kopke Douro Portugal
Tawny Port
Tawny Quinta São Luiz Over 25 Years Old Port Kopke Douro Portugal
Vintage Port
Vintage Port Kopke Douro Portugal
White Gold Kopke Douro Portugal
White Port

kopke quinta lobata fine ruby port
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
™De Weinschenker2005