De Weinschenker
proeven - ruiken - zien 1

Wijn(proef)cursussen

Trefwoorden:   André Sauerbier    begeleiding    beginners    beschrijvingen    commerciŽle band    Den Haag    docent    Evenementen    gevorderden    gewone taal    gezellige sfeer    horeca    inhoud    kritische opstelling    kwaliteit    materiaal    onafhankelijk    ouderwets    particulieren    praktijkgerichtheid    productie    proeven    professionals    sommeliers    tips    toepassingen    verkoopproeverij    vinologen    Vinologenacademie    wijn-spijscombinaties    Wijnadviezen    wijnadviseur    Wijnavonden    Wijncertificaat    wijnen    wijnhandel    Wijninstituut    wijnkennis    wijnpublicaties    wijnschrijvers

Wij van De Weinschenker worden steeds vaker gevraagd of wij ook wijncursussen geven. Helaas voelen wij ons nog niet geroepen aanhand van de huidige mogelijkheden een gedegen wijncursus te organiseren.
Toch zou het eigenlijk moeten. Aaangezien wij steeds vaker horen van de erbarmelijke voorlichtingen die van zogenoemde wijnkenners aan de geÔnteresseerden worden verstrekt. Maar ja, de sommeliers, vinologen en wijnschrijvers zijn zo verschrikkelijk ouderwets geschoold en staan niet open voor de moderne ontwikkelingen in de gehele wijnwereld met al zijn uiteenlopende facetten. Voor hen is nog steeds de (wijn)bijbel de enige ware en blijft de aarde een schijf.
Maar toch, beter iets dan niets en willen wij u wijzen op de mogelijkheden van het onderstaande "Wijninstituut" van Andre Sauerbier (ondanks zijn naam laat vermoeden een echte vinoloog).
De aanbevelingen zijn van het instituut en niet altijd in overeenkomst met de opvattingen van de wijnschenkers:

"Het Wijninstituut" Andre Sauerbier Vinoloog
Wijn(proef)cursussen, Wijnavonden, Evenementen en Wijnadviezen

Meer van wijn afweten, dat willen we allemaal. Een wijncursus is een goede manier om meer over wijnen, wijnmaken en wijngebieden te weten te komen. Ook is wijn in combinatie met eten een interessant onderwerp. Er zijn veel wijncursussen. Echter weinigen worden gegeven in normale taal, door een onafhankelijk instituut. Er is geen commerciŽle band met de wijnhandel. Zo ontaardt een wijncursus niet in een verkoopproeverij maar krijgt u een frisse, kritische kijk op de wereld van wijn.
Verder bieden wij :
- hoge kwaliteit in cursusopbouw,
- inhoud, wijnen, materiaal en begeleiding
- een aantal logisch opgebouwde cursussen
- voor beginners, gevorderden en professionals
- praktijkgerichtheid, dus veel proeven, toepassingen en tips
- beschrijvingen van wijnen in gewone taal
- veel aandacht voor combinaties van wijn en spijs
- een onafhankelijke en kritische opstelling
- een gezellige sfeer
De wijnkennis en -ervaring zijn aanwezig bij de initiatiefnemer, André Sauerbier, al twintig jaar enthousiast in de wijnwereld, actief als schrijver voor verschillende wijnpublicaties, Vinoloog, wijnadviseur, docent van de Vinologenacademie en de afgelopen jaren werkzaam in wijnhandel en productie.
Inmiddels namen meer dan 200 wijnliefhebbers en wijnprofessionals, uit Den Haag en wijde omgeving, deel aan de cursussen en avonden. Velen gaven zich weer op voor vervolgcursussen. De cursisten zijn afkomstig van wijn(proef)clubs, de wijnhandel, horeca of reageerden op artikelen in de plaatselijke pers.
De cursussen hebben een zeer praktijkgerichte opbouw, er worden goede wijnen geproefd en het is nog gezellig ook. De Basiscursussen Wijnproeven waren vanaf het begin een groot succes. Totaal gaven zich meer dan 200 liefhebbers zich de afgelopen jaren op voor onze activiteiten.
Het doel blijft: een beter inzicht krijgen in alle facetten van de wijn, wijnmaken, wijnproeven, wijngebieden, wijnkiezen en het zoeken van wijn-spijscombinaties. Van alle cursussen is een uitgebreide beschrijving aanwezig. Weet je geÔnteresseerden, geef het dan aan ons door. Het is vaak leuk om samen een cursus te doen.
Het cursusprogramma voor particulieren en professionelen kent een modulaire opbouw:
- De Basiscursus Wijnproeven (drie avonden)
- De cursus voor het Wijncertificaat (officieel erkend vakdiploma)
- Wijn-Spijsdiners
- Land- of Streekgerichte cursussen en Speciale Cursussen op maat
Locatie  Het Wijninstituut maakt gebruik van het goed uitgeruste proeflokaal van de Hogere Hotelschool Den Haag. Brusselselaan 2 , hoek Parkstraat, 2587 XW Den Haag
Bereikbaar met lijn l en 9 vanaf Den Haag Centraal. Voldoende ruimte voor (betaald) parkeren.
De cursussen zijn voor liefhebbers en professionals gericht op de eisen voor het examen voor het Wijncertificaat en de toelating tot de Vinologenopleiding.
Voor informatie:  André Sauerbier "Het Wyninstuut" Mechelsestraat 21 2587XW Den Haag
telefoon 070-306.12.93; fax 070-306.12.98 mobiel: 06-45.010.718;
E-Mail: a.sauerbier@,planet.nl  Internet: www.dewijnhoek.nl/wijninstituut
voir - sentier - déguster II
Proost   Zum Wohle   Prosit   Salute   Cherio   Sante
Flessenpost naar De Weinschenker
ôDeWeinschenker2004